Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Τι ακριβώς χρειάζεται για την εγκατάσταση ενός φορητού κλιματιστικού;

Τίποτα απολύτως! Τα φορητά κλιματιστικά δεν έχουν εξωτερική μονάδα και το μόνο που χρειάζεται είναι μία πρίζα καθώς και ένα ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο ή μπαλκονόπορτα για το σωλήνα εξαγωγής του θερμού αέρα.

Τι είδους αφυγραντήρα να προτιμήσω; Τύπου desiccant ή με συμπιεστή;

Οι αφυγραντήρες desiccant είναι ιδανικοί για μικρές ως μεσαίες ανάγκες αφύγρανσης με κύριο πλεονέκτημα το μικρό βάρος και τη μικρή σχετικά μείωση απόδοσης σε χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι ιδανικοί για περιπτώσεις με ελλιπή θέρμανση ή για περιπτώσεις που απαιτείται σχετικά συχνή μετακίνηση π.χ. χρήση στο σπίτι και το εξοχικό. Ο εξερχόμενος αέρας είναι αρκετά θερμότερος, κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε ένα χώρο με ελλιπή θέρμανση το χειμώνα αλλά μπορεί να τον υπερθερμάνει, ειδικά όταν η θερμοκρασία του χώρου είναι υψηλότερη. Η ανάγκη αφύγρανσης υπάρχει όλο το χρόνο σε πολλές περιπτώσεις, οπότε ουσιαστικά περιορίζεται μόνο για τους κρύους μήνες.

Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή είναι η λύση με δυνατότητα πολύ μεγάλων αποδόσεων αφύγρανσης, οικιακής η επαγγελματικής χρήσης. Είναι ιδανικοί για συνεχή χρήση ακόμα και όλο το χρόνο, ακόμα και όταν υπάρχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις σε μεγάλους χώρους. Η κατανάλωση είναι σχετικά μικρότερη. Συνήθως τα μειονεκτήματα ενός αφυγραντήρα με συμπιεστή είναι η πτώση απόδοσης στις χαμηλές θερμοκρασίες καθώς και ο αυξημένος θόρυβος λόγω ύπαρξης συμπιεστή. Οι αφυγραντήρες με τεχνολογία LowTEMP λειτουργούν απροβλημάτιστα από μόλις 3oC ή 6oC, αναλόγως το μοντέλο και λειτουργούν με χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Κατανάλωση αφυγραντήρα

Η κατανάλωση ενός αφυγραντήρα - κάτι που ισχύει για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές - καθορίζεται από 2 παράγοντες: α) Χρόνος λειτουργίας β) Ισχύς

Πολλοί καταναλωτές επικεντρώνονται μόνο στην ισχύ, θεωρώντας πως έτσι θα επιτύχουν τη μέγιστη οικονομία και συνήθως το αποτέλεσμα είναι είτε ελλιπής αφύγρανση ή υπερβολική κατανάλωση ή και τα δύο. Επιλέξτε έναν ισχυρό αφυγραντήρα ο οποίος θα έχει το ιδανικό αποτέλεσμα για το σπίτι σας εξοικονομώντας παράλληλα από το μικρότερο χρόνο λειτουργίας.

Τ.μ. καταλληλότητας αφυγραντήρα

Οι κατασκευαστές αφυγραντήρων δεν δηλώνουν συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα καταλληλότητας, παρά μόνο δυνατότητα αφύγρανσης/ ημέρα σε συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Τα τ.μ. που δηλώνονται είναι απλοί λογικοί υπολογισμοί χωρίς δηλωμένες συνθήκες μέτρησης.